Upptäck

Antioxidanter – Hudens bästis

Antioxidanter – Hudens bästis

När det kommer till ingredienser finns det några man aldrig kan få för mycket av, hyaluronsyra (fukt) och antioxidanter (skydd). Antioxidanter skyddar mot fria radikaler, som kommer från UV-strålning och miljöföroreningar. Resultatet? En frisk, fastare hud som åldras långsammare. Känslan är lite som att man matar huden med vitaminer. Trots att man får i sig mycket antioxidanter via mat så kan man med fördel kleta lite extra på sin hud, för att boosta ordentligt.

Elizabeth Arden Prevage City Smart SPF50 Hydrating Shield

Elizabeth Arden Prevage City Smart SPF50 Hydrating Shield är en creme med en hög antioxidantrik formula samt innehåller högt solskydd som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Produkten är också framtagen för att skydda mot föroreningar och fria radikaler.

Verso Antioxidant Booster

Man kan också jobba med ett serum, svenska Verso som blivit poppis världen över har ett superserum som heter Verso Antioxidant Booster, i den hittar man bland annat gurkmeja som jobbar bra mot inflammation och är super för oss med ojämn hudton. Just gurkmeja är nämligen en dunderingrediens för olika pigmenteringsproblem. Förutom gurkmeja är serumet även rikt på vitamin E.

Mádara Infusion Vert Firming Antioxidant Body Oil

Kroppen mår såklart också bra av antioxidanter, särskilt efter en varm sommar som denna med massor av sol och bad. En kroppsolja som både doftar gott och gör gott är det ekologiska märkets Mádara Infusion Vert Firming Antioxidant Body Oil.

Populära antioxidanter:

  • Mest hypad är väl vitamin C, som jämnar ut hudtonen, ger lyster och spänst.
  • Vitamin E är en riktig fuktkompis som även den jämnar ut hudtonen, även om det inte är i lika stor utsträckning som vitamin C (vitaminerna kan med fördel användas tillsammans).
  • Grönt te skyddar mot solskador och är väldigt lugnande samt antiinflammatoriskt.
  • Polyfenoler skyddar mot inflammationer i huden och benäms ofta som ”världens starkaste antioxidant”.

Mina favvo-antioxidanter är just grönt te och vitamin E, vilka passar min känsliga hy väldigt bra. Hoppas ni har hittat er favoritantioxidant, om inte så råder jag er att testa. Det är faktiskt underbart!Gästbloggare Katja

Gästbloggare Katja

Skribent

Mitt hudvårdsintresse sträcker sig ner i tonåren och bottnar i en problemhud. I bagaget har jag rosacea, acne, seborré och nu melasma. Längs resan har jag lärt mig att en bra rutin verkligen kan göra skillnad. Idag är mitt hudvårdsintresse mer lustfyllt, även om jag fortfarande grottar ner mig i olika ingredienser och deras egenskaper. På mitt insta-konto @saturdayshelfie vill jag inspirera fler att lära känna sin hud och utifrån den välja produkter. Samt att ha kul, för hudvård kan verkligen vara superroligt.