Inspiration

Vilka kvinnor inspireras lookfantastics personal av?

Vilka kvinnor inspireras lookfantastics personal av?

Den 8 mars är det den Internationella kvinnodagen. Denna dag betyder mer för vissa personer och delar av världen än andra. På lookfantastics kontor i England arbetar människor från världens alla hörn, vilket gör att vi har en härlig kulturell mångfald. Vi tänkte därför att det skulle vara roligt att fråga vår personal om deras kvinnliga förebilder och vad den Internationella kvinnodagen betyder i deras hemland och ställde därför följande frågor.

  1. Vilken är din kvinnliga förebild och varför?
  2. Betyder den Internationella kvinnodagen mycket i ditt hemland, eller är det mer eller mindre en vanlig dag?

Izabelle, Sverige

1. Som ett barn idoliserade jag Hermione Granger från Harry Potter. Hon närmade sig allt med noggrannt övervägande och med vänlighet som jag tyckte var mycket beundransvärt. Det hjälpte mig också att hon tyckte om att läsa och studera (som jag också gjorde) och inte brydde sig om vad andra tyckte om det, för att älska att läsa och studera var inte så populärt då. Nu har Emma Watson som spelade Hermione blivit en riktig version av en vuxen Hermione, då hon talar för kvinnors rättigheter som FN-ambassadör. Så hon är min kvinnliga förebild.

2. I Sverige tycker jag att Internationella kvinnodagen handlar om att fira jämställdhet för alla och överallt. Jag tycker också att det handlar om att fira hur långt vi har kommit (särskilt i Sverige) men även om att påminna alla om vilka frågor vi fortfarande måste jobba med.

Maria, Norge

1. Min mamma, hon har alltid inspirerat mig att göra vad jag vill, tro på mina drömmar och jobba hårt. Hennes motto är ”Inga ursäkter, begränsningen är du själv”.

2. I Norge är den internationella kvinnodagen mer av en politikt rörelse, där fokus är att fira samt ännu viktigare, förbättra kvinnors rättigheter.

Olga, Ryssland

1. Jag inspireras av mina två döttrar. Om jag någonsin är nere lyckas de alltid få mig att le, oavsett hur dålig min dag var. Att ha barn uppmuntrar dig att arbeta hårdare och inte ge upp eftersom du vet att du har en familj att göra stolt. De får dig att inse att livet har underbara stunder att se fram emot och du bör ta vara på så många möjligheter som möjligt. Att titta på när mina döttrar åstadkommer fantastiska saker, oavsett om det är en sport, ett test eller ett svårt ögonblick, visar att de alltid försöker att göra det bästa de kan, och så borde jag.

2. Internationella kvinnodagen är en helgdag i Ryssland och dagen firas alltid med familjer, kollegor eller vänner med en festlig måltid och dryck. Många kvinnor får blommor, kort och andra gåvor den 8 mars. Många TV-program hyllar dåtida och nutida prestationer från kända ryska kvinnor.

Sanni, Finland

1. Ellen DeGeneres inspirerar mig, hon är känd för att vara en massiv djuraktivist och i allmänhet extremt snäll. Hon har kontinuerligt arbetat för att förbättra livet för inte bara skyddsdjur och husdjur, utan även mer exotiska djur. Jag beundrar starkt hennes arbete och engagemang som en djurälskare själv.

2. Att fira Internationella kvinnodagen i Finland är en påminnelse för oss om hur viktigt det är att upprätthålla kvinnors rättigheter och jämställdhet, och vi är mycket glada och stolta över alla de rättigheter vi redan har uppnått.

Yvonne, Norge

1. Min kvinnliga förebild är skönhets-YouTubern Tati Westbrook. Anledningen till att hon är min förebild är för att hon alltid är ärlig med sina åsikter även om de är utanför normen. Hon är alltid inspirerande och rolig att se på.

2. Kvinnodagen i Norge är en politiskt inriktad dag där de som vill går i tåg och uttrycker sina åsikter om jämställdhet och kvinnofrågor. Det är inte en dag alla firar, utan mer en dag för de politiskt engagerade som vill marknadsföra sina åsikter om jämlikhet.

Priscilla, Nederländerna

1. Jag inspireras av författaren Chimamanda Ngozi Adichie för att hon ger en annorlunda syn på att vara en afroamerikansk kvinna. Hon säger alltid vad hon tycker och är oförlåtligt ärlig.

2. Det pågår många aktiviteter för kvinnor på den Internationella kvinnodagen runtom i Nederländerna.

Kamila, Polen

1. En kvinna som inspirerade mig när jag var yngre var min musiklärare i skolan. Hon visade mig hur jag använder min passion som en säker plats under svåra tider och gör det till en konst – vilket har hjälpt mig att komma igenom allting i livet sedan dess.

2. I Polen är den Internationella kvinnodagen en helgdag som liknar Mors Dag eller Alla Hjärtans Dag. Kvinnor firas av både män och andra kvinnor med gåvor, söta meddelanden och festligheter!



Victoria

Victoria

Beauty Editor

Efter flera år i skönhetsbranschen har jag mer produkter än jag hinner använda, men man kan alltid hitta fler guldkorn! En bra hudvårdsrutin är A och O för mig och jag skulle aldrig sova med makeupen på efter en utekväll, hur trött jag än är. Makeupfavoriterna är snygga highlighters, bryn- och läpprodukter, plus hårprodukter och allting som doftar gott! Jag är en riktig sucker för godis- och fruktdofter på allt och köper ofta produkter med näsan framför förnuftet.


Victoria älskar för närvarande...