Tips & Råd

Hur påverkar din kost din hy?

Hur påverkar din kost din hy?

Om du någonsin har undrat över hur din kost påverkar din hy, har du hittat rätt. Vi har tagit reda på vilka livsmedel som kan orsaka akneutbrott och tipsar om hur du kan motverka detta med både en förändring i kosten och några kraftfulla skönhetsprodukter.

Panna

Akneutbrott i pannan kan vara ett tecken på att du äter för mycket feta livsmedel. Om du äter en hel del snabbmat, choklad eller fettrika måltider, försök att åtminstone skära ner något och du kommer att märka en stor skillnad.

Ett tips är att använda Estée Lauder Advanced Night Repair, som hjälper till att släta ut ojämn hy utan att täppa igen porerna.

T-zon

En oljig t-zon med blemmor kan vara tecken på en bakomliggande orsak till leverproblem, vilket kan bero på att du dricker för mycket alkohol. Försök att undvika alkohol så gott du kan och drick istället mycket vatten och renande grönt te. Prova att blanda i Bodyism Beauty Food i smoothies och vatten. Det innehåller grönt te och andra renande ingredienser som rensar ut toxiner ur kroppen.

För att boosta din hy, använd The Konjac Sponge Company Facial Puff Sponge with Green Tea, som hjälper till att djupt rengöra huden och balanserar oljeproduktionen.

Näsa

Akneutbrott på näsan kan vara kopplade till högt blodtryck. Försök att skära ner på ditt saltintag och ät mer frukt och grönsaker som hjälper till att främja hjärthälsa och sänka blodtrycket. Ta dig även tid att stressa ner.

Ta ett avkopplande bad två gånger i veckan med en badolja för att varva ner. Det varma vattnet och blandningen av eteriska oljor hjälper dig att hitta ditt inre lugn. Vi gillar ESPA Restorative Bath Oil, som inte bara doftar ljuvligt utan även hjälper till att ge huden djup näring.

Haka

Akneutbrott på hakan kan kopplas till hormonella problem, men även till ett överskott av mejeriprodukter och olja. Om du får en finnig haka, försök att undvika yoghurt, mjölk och ost och mumsa istället på grönsaker som grönkål och spenat för att få ditt dagsbehov av kalcium.

Du kan också använda hudsyror som glykolsyra och mjölksyra på hakan för att hålla bakterier och orenheter borta. Vi gillar Pixi Glow Tonic, som känns skonsam på huden men är kraftfull nog för att hålla huden klar och strålande.Victoria

Victoria

Beauty Editor

Efter flera år i skönhetsbranschen har jag mer produkter än jag hinner använda, men man kan alltid hitta fler guldkorn! En bra hudvårdsrutin är A och O för mig och jag skulle aldrig sova med makeupen på efter en utekväll, hur trött jag än är. Makeupfavoriterna är snygga highlighters, bryn- och läpprodukter, plus hårprodukter och allting som doftar gott! Jag är en riktig sucker för godis- och fruktdofter på allt och köper ofta produkter med näsan framför förnuftet.


Victoria älskar för närvarande...