Tips & Råd

Så hanterar du fet hy dagen efter partyt

Så hanterar du fet hy dagen efter partyt

För mycket festande och sena utekvällar kan ta ut sin rätt på din hy. Förutom att konsumera mer alkohol än vanligt äter vi ofta mat med högre fettinnehåll (hallå flottig burgarmeny på väg hem från krogen) i samma veva som kan leda till att huden producerar ett överskott av talg och oljor.

Oljig och fet hy, oavsett om den är naturligt förekommande eller dietframkallad, kan hanteras effektivt med en rengörande hudvårdsrutin. Med rätt produkter kan oljorna minskas och balanseras utan att torka ut huden. Precis vad vi är ute efter!

En hudvårdsrutin för fet hy

 1. Djuprengör huden
  Köp nu with Lookfantastic

  Djuprengör huden

  Rengöring är ett viktigt första steg i varje hudvårdsrutin, men är särskilt viktigt när du försöker att motverka oljig hy.

  La Roche-Posay Effaclar Cleansing Gel är en mild men effektiv rengöring speciellt utformad för fet hy. Rengöringen rengör huden på djupet så att din hy känns frisk och återupplivad.

  I motsats till många rengöringar för fet hy, tar Effaclar Cleansing Gel endast försiktigt bort smuts och orenheter och gör inte så att huden förlorar väsentlig fukt.

  Köp nu, och få
 2. Använd en renande mask
  Köp nu with Lookfantastic

  Använd en renande mask

  Ta bort oljor och orenheter med Omorovizca Deep Cleansing Mask.

  Masken är rik på kalcium och magnesium och avlägsnar smuts och orenheter samtidigt som den revitaliserar din hy.

  Applicera ett generöst lager på huden, låt masken verka i 15 till 20 minuter och tvätta av för en fräsch och klar hy.

  Köp nu, och få
 3. Exfoliera och förnya
  Köp nu with Lookfantastic

  Exfoliera och förnya

  Kemiska exfoliatorer som Zelens PHA+ Bio-Peel Resurfacing Facial Pads är det perfekta sättet att balansera och återuppliva hudstrukturen för en jämnare yta.

  Dessa pads är fyllda med hudtransformerade AHA och BHA som förnyar huden. BHA (betahydroxisyror) är särskilt effektiva för fet hy eftersom de kan penetrera oljiga områden som du kan ha missat att rengöra ordentligt. BHA motverkar oljor och rengör porerna på djupet, vilket gör din hy jämnare och klarare.

  Svep Resurfacing Facial Pads över huden för en ungdomligare, strålande hy.

  Köp nu, och få
 4. Behandla problemområden
  Köp nu with Lookfantastic

  Behandla problemområden

  För att hålla oljan borta, använd ansiktsvattnet La Roche-Posay Serozinc Toner för att rengöra och balansera huden. Ansiktsvattnet passar särskilt bra för fet hy som är benägen att få blemmor.

  Denna kultprodukt innehåller zinksulfat som hjälper till att reducera olja och mattar ner huden, så att du kan uppnå en mer balanserad hudton.

  Ansiktsvattnet innehåller även termalkällvatten för att lugna huden, samt lämnar en uppfräschande och revitaliserande känsla.

  Köp nu, och få
 5. Återfukta för att hålla huden hälsosam
  Köp nu with Lookfantastic

  Återfukta för att hålla huden hälsosam

  Att återfukta huden är lika viktigt för fet som för torr hy. Därför är det viktigt att välja rätt fuktcreme då det hjälper till att balansera oljorna i huden samtidigt som det levererar välbehövlig fukt.

  Pai Perfect Balance: Geranium & Thistle Rebalancing Day Cream är perfekt för de med fet hy som vill ge sin hud näring. Denna unika formula innehåller milda antibakteriella egenskaper och naturliga ingredienser som arbetar för att förhindra akneutbrott och balanserar huden.

  Applicera fuktcremen som det sista steget i din hudvårdsrutin för en hy med en naturligt strålande, matt finish.

  Köp nu, och få


Victoria

Victoria

Beauty Editor

Efter flera år i skönhetsbranschen har jag mer produkter än jag hinner använda, men man kan alltid hitta fler guldkorn! En bra hudvårdsrutin är A och O för mig och jag skulle aldrig sova med makeupen på efter en utekväll, hur trött jag än är. Makeupfavoriterna är snygga highlighters, bryn- och läpprodukter, plus hårprodukter och allting som doftar gott! Jag är en riktig sucker för godis- och fruktdofter på allt och köper ofta produkter med näsan framför förnuftet.


Victoria älskar för närvarande...