Upptäck

Solskydd för hela kroppen som passar alla hudtyper

Solskydd för hela kroppen som passar alla hudtyper

Något som man alltid måste vara tydlig med är att solskydd är en produkt som vi bör använda 365 dagar om året. Därför har vi gjort ett urval (bland många alternativ) av solskydd som passar både hår, kropp och naturligtvis vårt ansikte. Vi listar även specifika alternativ för barn, idrottare, mogen och känslig hy, eftersom det alltid finns ett perfekt solskydd för alla.

SOLSKYDD FÖR HÅRET

Aveda Sun Care Protective Hair Veil

Aveda Sun Care Protective Hair Veil är ett vattentfast solskydd som skyddar håret mot exponering av solen. Produkten bildar ett osynligt lager som skyddar håret genom sina UVA/UVB-filter, samtidigt som den hjälper till att behålla ett färgat hår intakt utan att torka ut det. Solskyddssprayen har en lätt doft av apelsin, jasmin, ylang ylang och citrus.

Märket Aveda har även en organisk certifiering och är inte testad på djur.

Vad utmärker denna produkt?

Bland dess ingredienser kan vi hitta en blandning av antioxidanter från grönt te-extrakt, solrosfröolja och vitamin E som hjälper till att skydda håret från yttre skador. Det innehåller även ekologiskt sheasmör och kokosnötsolja som mjukgör håret utan att tynga ner det.

Format: Kommer i en resistent plastflaska. Den innehåller 100 ml och sprutan fungerar mycket bra. 100% av flaskan är återvunnen PET. När produkten öppnats är hållbarheten 24 månader.

Hur använder du den?

Spraya jämnt på håret (vått eller torrt) före och under solexponering. Det rekommenderas att du upprepar efter varje bad och produkten passar alla hårtyper.

Aveda x lookfantastic

Kérastase Soleil Huile Sirène Treatment

Kérastase Soleil Huile Sirène Treatment är en lätt tvåfasig multiskyddsspray för hår som utsätts för mycket sol under dagarna. Tack vare dess vitamin E i babassuolja ger det den återfuktning som håret behöver efter exponering för solen. Den innehåller även UV-filter för att ge extra skydd mot solljus.

Vad utmärker denna produkt?

Det skyddar dig från exponering för solen och yttre aggressioner som klor och saltvatten, medan den lämnar håret men en återfuktad och glansig känsla och utan att tynga ner det. Speciellt formulerad for hår som exponeras mycket för solen. Med en doft av jasmin och tuberos.

Format: Kommer i en resistent plastflaska. Den innehåller 150 ml och sprutan fungerar mycket bra. När produkten öppnats varar den 12 månader.

Hur använder du den?

Skaka innan du använder för att blanda den bifasiska formulan och spraya på håret (vått eller torrt). För att strukturera det används den på torrt hår och för att definiera naturliga vågor använder du den på vått hår. Produkten behöver inte sköljas ur och absorberas snabbt.

Kérastase x lookfantastic

La Roche-Posay Anthelios Kids Body Lotion SPF50+

La Roche-Posay Anthelios Kids Body Lotion SPF50+ är en solcreme för barn som innehåller mycket högt UVA/UVB solskydd – SPF 50. Den är skapad med ett patenterat Mexoplex®-filtersystem och med selenrikt termiskt vatten, som skyddar mot fria radikaler. Resistant mot vatten, sand och svett.

Vad utmärker denna produkt?

Solcremen är perfekt för tunn och känslig hud hos barn och innehåller ingen parfym. Den är dermatologiskt och pediatriskt testat och passar även för barn som har solintolerans.

Format: Resistent plastförpackning som innehåller 100ml och när den öppnas är hållbarheten 12 månader.

Hur använder du den?

Applicera 30 minuter före exponering för solen och upprepa appliceringen varannan timme och efter bad. Lätt att applicera utan oljig och klibbig konsistens. Använd på hela kroppen och ansiktet men undvik kontakt med ögonen.

La Roche-Posay x lookfantastic

SOLSKYDD FÖR KROPPEN

Garnier Ambre Solaire Ultra-Hydrating Sun Cream SPF 30

Garnier Ambre Solaire Ultra-Hydrating Sun Cream SPF 30 är en skyddande lotion i en krämig men lätt konsistens med SPF 30. Cremen har en ultrafuktande formula som hjälper till att skydda mot effekterna av uttorkning från exponering av solen.

Vad utmärker denna produkt?

Solcremen skyddar dig från solens strålar och håller din hud återfuktad i timmar tack vare dess ingredienser som hållbart sheasmör.

Format: Resistent plastflaska som innehåller 200ml. När den öppnats är hållbarheten 12 månader.

Hur använder du den?

Applicera 30 minuter före exponering av solen och upprepa varannan timme och efter bad. Lätt att applicera, vattenresistent och absorberas snabbt.

Garnier x lookfantastic

SOLSKYDD FÖR ANSIKTET

Caudalie Anti-wrinkle Face Sun Care Lotion SPF 50

Caudalie Anti-wrinkle Face Sun Care Lotion SPF 50 är en solcreme för ansiktet med högt skydd – SPF 50. Cremen motverkar brännskador och skyddar mot UVA- och UVB-strålar. Innehåller BIO-druvvatten, varumärkets huvudbeståndsdel och ett patenterat antioxidantkomplex av druvpolyfenoler som ger maximalt skydd i kombination med kraftfull anti-rynkeffekt. Icke-komedogen, alkoholfri, silikonfri, och innehåller inga mineraloljor eller ingredienser av animaliskt ursprung. Perfekt för känslig hud.

Vad utmärker denna produkt?

Solcremen är vattenresistent  och har en lätt, icke-klibbig konsistens. Med en biologiskt nedbrytbar och giftfri formula som värnar om det marina ekosystemet. Med en doft av mandelblomma.

Format: Kommer i en tub och innehåller 50ml. När den öppnats är hållbarheten 6 månader.

Hur använder du den?

Applicera en riklig mängd på hela ansiktet före exponering för sol. Det rekommenderas att återupprepa applicering varannan timme och efter varje bad. Undvik kontakt med ögonen.

Caudalie x lookfantastic

Shiseido Suncare Sports BB Cream SPF 50+

Shiseido Suncare Sports BB Cream SPF 50+ är en BB Cream med ett högt skydd – SPF 50, som skyddar och ger huden naturlig täckning. Med en lätt konsistens som överbrygger klyftan mellan makeup och högpresterande solskydd.

Vad utmärker denna produkt?

Denna BB Cream har en WetForce-teknologi som förstärker solskyddet när det kommer i kontakt med vatten eller svett, och SuperVeil-UV 360-teknologi som reducerar förekomsten av fotoåldrande. Det är perfekt för alla hudtyper, är oftalmologiskt och dermatologiskt testad, icke-komedogen och mycket vattenresistent (80 minuter).

Format: Kommer i en plastflaska med en skruvlock och ett litet munstycke. Innehåller 30ml och finns i 3 nyanser. När den öppnats är hållbarheten 18 månader.

Hur använder du den?

Skaka mycket väl före användning. Applicera över hela ansiktet från mitten och utåt och undvik kontakt med ögonen. Den kan också appliceras med en borste och/eller svamp.

Shiseido x lookfantastic

 

Avène Mineral Fluid SPF50+

Avène Mineral Fluid SPF50+ är ett solskydd med högt skydd – SPF 50, som är speciellt utvecklat för personer med solintolerans och känslig hud. Cremen innehåller lugnande egenskaper tack vare att den är berikad med termiskt vatten, har en lätt konsistens och absorberas snabbt.

Vad utmärker denna produkt?

Solcremen är perfekt för intolerant och allergisk hud hos vuxna och barn. 100% mineralbaserad, utan kemiska filter och utan parfym. Mycket vattenresistent formula, allergivänlig och icke-komedogen. Innehåller pretokoferyl som är en kraftfull antioxidant för cellskydd mot fria radikaler.

Format: Kommer i en plastflaska och innehåller 40ml. När den öppnas är hållbarheten 12 månader.

Hur använder du den?

Skaka mycket väl före användning. Applicera över hela ansiktet från mitten och utåt och undvik kontakt med ögonen.

Avène x lookfantasticRebecka Gustavsson

Rebecka Gustavsson

Forumanvändare

Efter en besvärlig tid med hormonell akne för några år sedan så väcktes min kärlek för smink, hudvård och skönhet i alla dess former till liv igen. Så jag slog slag i saken och följer nu min dröm där jag utbildar mig till International Makeup Artist.

Jag har tidigare skrivit om beauty för tidningar som ELLE, Femina och MåBra och jag älskar att dela med mig av recensioner av nya produkter. Om du frågar mig något om makeup kan du räkna med ett långt svar då jag kan prata om skönhet i timmar. Annars är jag ständigt på jakt efter ny hudvård och makeup som ger med fukt och glow då det är det bästa jag vet!