Upptäck

Varför ska du använda Olaplex?

Olaplex har varit trendigt ända sedan det lanserades. Frisörer hyllar det, kändisar älskar det och bloggare säger att de inte kan leva utan det.

När det gäller att förstå den komplexa trestegsbehandlingen blir det dock lite mer komplicerat. Så vad är Olaplex och vad gör det så bra?

Hur Olaplex fungerar

Olaplex-rutinen är teoretiskt sett en väldigt enkel 3-stegsprocess när du förstår hur den fungerar.

Olaplex använder en unik patenterad och aktiv ingrediens som hjälper till att reparera brutna bindningar i håret. Var och en av de tre olika behandlingarna innehåller olika nivåer av denna aktiva ingrediens för att hjälpa ditt hår i olika steg i färgprocessen. Genom att reparera dessa brutna bindningar som orsakas av termiska (stylingverktyg) och kemiska (hårfärg) skador, blir ditt hår starkare, glansigare och mycket friskare.

  1. De första steget heter The Bond Multiplier. Detta används på salonger, där det blandas med din färgbehandling för att hålla ditt hår skyddat under färgprocessen, vilket kan försvaga och skada bindningar och fibrer.
  2. Det andra steget heter The Bond Perfector, och används efter schamponering, men innan balsam. Det hjälper till att låsa in fördelarna från det första steget, samtidigt som du reparerar eventuella återstående bindningar som är skadade.

Hur fungerar Olaplex 3?

Olaplex No. 3 Hair Perfector är hemmaversionen av frisörernas produkter. Det fungerar genom att ge ett konstant skydd till ditt hår, så att det förblir starkt, glansigt och friskt även en lång tid efter att det har färgats.

Så använder du Olaplex 3

  1. Tvätta håret om du känner att det har en uppbyggnad av oljor och produkter.
  2. Skölj och handdukstorka.
  3. Applicera behandlingen och kamma igenom för att säkerställa att produkten är jämnt fördelad.
  4. Låt verka i minst 10 minuter, men ju längre desto bättre!
  5. Skölj av håret, schamponera och använd balsam som vanligt.
  6. Använd en gång i veckan för bästa resultat.

När ska du använda Olaplex

Olaplex steg 1 och 2 används bäst på färgat hår som går igenom kemisk eller mekanisk skada, men du kan använda nummer 3 på alla hårtyper. Produkterna är fantastiska för att hålla håret i bra skick och stärker fibrerna, så att det förblir glänsande och vackert.

Om du känner att du har stylat, värmeskadat eller färgat ditt hår för mycket, gör Olaplex till en del av din rutin för ett betydligt friskare och gladare hår.Victoria

Victoria

Beauty Editor

Efter flera år i skönhetsbranschen har jag mer produkter än jag hinner använda, men man kan alltid hitta fler guldkorn! En bra hudvårdsrutin är A och O för mig och jag skulle aldrig sova med makeupen på efter en utekväll, hur trött jag än är. Makeupfavoriterna är snygga highlighters, bryn- och läpprodukter, plus hårprodukter och allting som doftar gott! Jag är en riktig sucker för godis- och fruktdofter på allt och köper ofta produkter med näsan framför förnuftet.


Victoria älskar för närvarande...